A Keresztút

Go down

A Keresztút

Témanyitás by Vendég on Kedd Júl. 29, 2014 8:39 pm

Ez a szerep-játék fantázia, modern és horror keveréke, és ez egy "storyteller" típusú játék: http(Smile//frpg.hu/blog/Freestyle_es_storyteller


Karakterek: Egyszerű mindennapi emberek(mint mi) egy teljesen másik világba kerültek, mert meg tudtak egy olyan információt, amit nem kellet volna, de még ők maguk sem tudják mi.
A szokásnál amit csináltok(név, kor, tulajdonság, történet)  még annyit kérek, hogy osszatok el  7 pontot,3 tulajdonság között : Erő, Ügyesség és Inteligencia.
Ez azért kell, mert majd egyes helyzetekben csinálok egy titkos kocka dobást, ami megmondja nekem, hogy  amit próbáltatok csinálni sikerül vagy nem, és ezek a pontok befolyásolják. Minnél több pontod van egy tulajdonságban annál nagyobb az esélye hogy sikerül.
Például: megpróbálsz egy  hatalmas követ megmozdítani,  ehhez egy erő próba kell, én jelzem hogy [ERŐ PRÓBA] és dobok, ha sikerül akkor válaszolok, hogy sikerült és elmozdítottad, ha nem, akkor azt válaszolom, hogy próbálkozol, de nem mozdul.
Szerintem ez egyszerű, ha nem akkor meg próbálom jobban elmagyarázni.
Egy példa elosztás:


Erő: 4
Ügyesség: 2
Inteligencia: 1
Minimum egy pont kell minden tulajdonsághoz.


Van még az ÉP elme tulajdonság. Ez a tulajdonság jelzi mennyire vagy jól. Mindenki 10 ponttal kezdi és ez jelzi az egészséges elmét. Maximum 10 lehet, minimum 0.
Amiket tesztek, amiket láttok befolyásolhatják az elmétek ÉPSÉGÉT és azzal el indulhattok az őrület útján… minnél kevésbé ÉP, annál rosszabbul vagy annál jobban látod a világot.A reakciód is más lesz bizonyos dolgokra: paranoia, phobia, hallucinációk, mind benne van a pakliban.  Hogyan jelenik meg ezt majd én leírom nektek, de nektek kell rá reagálni.


10 ÉP :   teljesen ép elme.
8-9 ÉP: egészséges elme.
6-7 ÉP:  Kicsit sérült, könnyű megijeszteni. Enyhe halucinácíók lehetségesek.
4-5 ÉP: Sérült elme.  Paranoia, haluciáncíók és phobiák könnyedén kialakulhatnak.
2-3 ÉP: Megtört elme.  Paranoia és pánik már szinte állandó nála. Külső segítség nélkül nem lesz jobban. Önveszélyes, mivel sértheti magát
1 ÉP : Eltört elme: Ön és közveszélyes, már egyáltalán nem érzékeli a valóságot és hajlamos erőszakos cselekedetekre. Segítséggel még vissza hozható, de sose lesz olyan, mint régen.
0 ÉP: Agyhalál. Nem bírta az agyad feldolgozni azt, ami történt veled és leállt.


Egy példa:
Klárának 8 ÉP pontja van és úgy dönt hogy bemegy a barlangba amit  talált.  Belépve kezd kutatni, majd a belsejében meglát egy kupac emberi hullát, amik darabokra lettek cafatolva és a tetején egy ember  guggol,aki éppen eszi egy emberi hulla  karját. Szerencsére nem veszi észre Klárát, de Klára mindent lát és bepánikol, kifut a barlangból, szerencséjére nem ordítva. A látottak megrázták, ezért vesztet egy ÉP pontot.
Klárának 7 ÉP pontja van és néha -néha a szeme sarkában  újra látja azt a guggoló embert, aki éppen ránéz , de amint odanézne eltűnik. Mindenkinek beszél erről,de senki se látta a guggoló embert.
Néha, ha Klára elalszik rémálmában látja ezt az embert újra és újra.

Ha pihenéssel és megnyugvással vissza szerzi az elvesztet ÉP pontját, akkor a rémálmok és halucinációk megszűnnek.  Ha veszít még egy ÉP pontot akkor csak rosszabb lesz...

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: A Keresztút

Témanyitás by Graceful on Hétf. Aug. 04, 2014 11:28 am

Név: Sheela Lengrond
Nem: nő
Kor: 19 év
Tulajdonságok: Ő egy olyan jellem, akiből gyakran bújik elő gyermekded énje. Szeret viccelődni, néha hajlamos arra, hogy poént csináljon a komoly dolgokból, ugyanakkor tud komoly is lenni. Igazából olyan, mint egy különleges kristály, amit a körülötte levők, illetve a környezeti tényezők befolyásolnak. Ha komoly dolgokról van szó, képes megszilárdulni, felvenni a pókerarcot, és lemondani a hülyéskedésről, de ha olyan a helyzet, képes elővenni a humoros oldalát csak azért, hogy oldja a hangulatot, mert a lételeme részben azon alapszik, hogy másokat boldognak lásson. Egyszerűen.. szereti, ha mindenki mosolyog körülötte.
Előtörténet: Nincs különösebb előtörténete. Londoni származású nő, átlagos gyerekkora volt, átlagos szülőkkel.
Egyéb: Intelligencia: 4, Ügyesség: 2, Erő: 1
Kijátszó: Graceful

_________________
Állítólag nem a cél, hanem az odáig vezető út tesz boldoggá. Azt hiszem ez igaz, már most az vagyok, mert megvan mindenem. Sosem vágytam többre annál, minthogy szeretetben éljek, és szeretet adhassak valakinek.
avatar
Graceful

Hozzászólások száma : 2757
Join date : 2013. Jul. 25.
Tartózkodási hely : Fórumbarlang

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.